Logo-200
  • Veilig betalen met iDEAL
  • Gratis verzending vanaf €50,00
  • Gratis ruilen en retourneren binnen NL
  • Bespaar tot 70% op aanbiedingen
  • 14 dagen bedenktijd

 

Contact

BioPharMedioil BV
T.+31(0)85-0605447
E. www.info@medicaloil.nl 

Bank: NL17 SNSB 0947 9620 34
BTW-nummer: NL.857476403.B01
Kamer van Koophandel: 68509405

Algemene voorwaarden

WAT IS CO 2 EXTRACTIE?

Kooldioxide (CO 2) extractie is een proces waarbij CO 2 wordt gebruikt om fytochemicaliën (zoals cannabinoiden, terpenen, flavonoïden, enz.) uit een plant te halen. Bij bepaalde temperaturen en drukken werkt CO 2 als een oplosmiddel. Het is een van de duurste extractiemethoden; het wordt echter veel gebruikt vanwege de effectiviteit, veiligheid en milieuvriendelijke benadering van het verwerken van plantaardig materiaal.

Waarvoor wordt CO 2 -extractie gebruikt?

Met zijn toenemende populariteit heeft cannabis snel de wereldwijde markt betreden en extracten zijn een essentieel onderdeel van deze bloeiende industrie.

Superkritische CO 2 -extractie is een veelgebruikte methode om verschillende componenten van de plant te scheiden, omdat het een zuiver, schoon en veilig product oplevert. Het is een proces dat wordt gebruikt om extracten en andere stoffen te verkrijgen met behulp van gassen die zich onder super- of subkritische omstandigheden bevinden. Superkritische gassen hebben alle fysische eigenschappen van gassen, maar ze zijn onsamendrukbaar en hebben hetzelfde oplossend vermogen als vloeistoffen.

Extractieapparatuur en -methode

De grootte van het extractiesysteem is afhankelijk van de batchgrootte. Monsters kunnen zo klein zijn als 10 gram en zo groot als honderden kilo's. Superkritische CO 2 -extractie duurt langer dan andere methoden, vanwege de voortdurende schommelingen in temperatuur en druk.

Om een ​​extractie uit te voeren, moet het plantmateriaal worden gemalen en in een extractievat worden geplaatst. Het CO 2 -gas wordt vervolgens onderworpen aan een hoge temperatuur en druk. Een pomp dwingt vervolgens de superkritische CO 2 het extractievat in, waar het de plant ontmoet en de trichomen breekt, waardoor het een deel van het plantenmateriaal kan oplossen. Een overdrukventiel laat het materiaal vervolgens in een apart vat stromen, waar een interne compressor en verwarming worden gebruikt om de druk en temperatuur aan te passen.

Door zowel de temperatuur en druk als het debiet te veranderen, gaan bepaalde moleculen zich binden aan de CO 2, waardoor ze gescheiden kunnen worden van de plant. Veel systemen leiden de CO 2 terug naar de tank voor gebruik tijdens de volgende batch. Het extract wordt vervolgens verplaatst naar een opvangpot, zoals een beker.

Voordelen van CO 2 extractie methode

Zuiverder: CO 2 -geëxtraheerd materiaal is vrij van resterende oplosmiddelen. Na afloop van de extractie blijft er niets achter, want de CO 2 borrelt weg en laat geen spoor achter in het eindproduct.

Veiliger: CO 2 cannabisextractie vergelijken met butaan of propaan? Vergeet niet de facilitaire kosten voor verwerking met een samengeperst brandbaar gas mee te rekenen.

Afstembaar: CO 2 heeft een zeer lage kooktemperatuur en wil bij kamertemperatuur een gas zijn, dus scheidt het zich op natuurlijke wijze af van de gewonnen olie, zonder extra destillatie of zuivering.

Koud: CO 2 -extractie kan worden uitgevoerd bij planteigen temperaturen, waardoor de thermische degradatie van het plantmateriaal en de geëxtraheerde olie wordt geminimaliseerd.

Kostenbesparend: CO 2 is direct beschikbaar en wordt veel gebruikt in een aantal industrieën. Superkritische CO 2 -extractiesystemen recirculeren en recupereren vervolgens 95% van de CO 2 die bij elke extractie wordt gebruikt.

Gevolgtrekking

Deze methode wordt als milieuvriendelijk beschouwd, omdat er geen ongewenste of schadelijke bijproducten ontstaan. Het is vooral bekend om zijn gebruik bij de productie van henneppasta, evenals cafeïnevrije koffie en thee.

Bij BioPharMedioil belonen we onze trouwe klanten met speciale aanbiedingen en lanceringen van nieuwe producten. U kunt ons volgen op onze sociale media en website voor alle updates. Voor vragen over het productieproces, kwaliteitscontrole en eindproducten, aarzel niet om contact met ons op te nemen via:
roel@biophar-medicalhemp.eu

Medicaloil-Magazine-220319.1520-MO - Mike Oostland

De stichtingen Keuringsraad Openlijke Aanprijzing Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten heeft  gedragsregels publieksreclame voor zelfzorggeneesmiddelen, medische (zelfzorg)hulpmiddelen en gezondheidsproducten. Helaas mogen wij vanwege de EU claimverordening (nog)  niet volledig uitleggen waarvoor CBD producten gebruikt kunnen worden.