Logo-200
  • Veilig betalen met iDEAL
  • Gratis verzending vanaf €50,00
  • Gratis ruilen en retourneren binnen NL
  • Bespaar tot 70% op aanbiedingen
  • 14 dagen bedenktijd

 

Contact

BioPharMedioil BV
T.+31(0)85-0605447
E. www.info@medicaloil.nl 

Bank: NL17 SNSB 0947 9620 34
BTW-nummer: NL.857476403.B01
Kamer van Koophandel: 68509405

Algemene voorwaarden

Kruidengeneeskunde kent verschillende tradities

Sinds mensenheugenis is het al bekend dat bepaalde planten een geneeskrachtige werking kunnen hebben.  Al eeuwen lang wordt daar gebruik van gemaakt Deze farmacie is ontsprongen uit de kruidengeneeskunde. Kruiden worden in talrijke culturen gebruikt, o.a. in de westerse, de traditionele Chinese geneeskunde, de Islamitische geneeskunde en de Ayurveda. De filosofie verschilt echter weer per cultuur.

Natuurlijke oplossingen
In deze tijd zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in natuurlijke oplossingen bij kleine kwaaltjes en aandoeningen. Zo heeft de natuur de mensheid door de eeuwen heen geholpen om ziektes te voorkomen. Wanneer je dan op het internet gaat zoeken of ergens anders informatie gaat inwinnen krijg je vaak te horen dat je een tinctuur kunt gebruiken. Je kunt zo’n tinctuur in de winkel aanschaffen maar als je een beetje weet hebt van kruiden en planten zou het niet zo moeilijk zijn om zo’n tinctuur zelf te maken.

Wat wordt er bedoeld met tincturen?
Een tinctuur is een alcoholische oplossing van  waardevolle stoffen die zijn gewonnen uit planten, plantendelen, wortels van planten, bladeren, harsen, bloemen en zelfs het zaad. Het is maar net wat de bedoeling van de tinctuur is. Deze tincturen worden heden ten dage veel gebruikt in de planten en kruidengeneeskunde.  Deze soort van geneeskunde wordt ook wel Fytotherapie genoemd.

Olie of alcohol gebaseerde tincturen
Het grootste voordeel van een op olie of alcohol gebaseerde tinctuur boven een blad of poeder is dat het zeer handig in gebruik is. De kleine flesjes neem je eenvoudig met je mee en de vloeistof meng je door een fruitsapje of kop thee. De effecten voel je bijna direct, want vloeistof met alcohol wordt veel sneller in het bloed opgenomen dan andere vormen van inname.

Wat is Fytotherapie
Fytotherapie is een geneeswijze waarbij plantaardige geneesmiddelen worden toegepast om de gezondheid te bevorderen. Tincturen worden soms ook gebruikt in de cosmetica, voedingssupplementen en dranken. Groot voordeel van een tinctuur is dat het heel lang houdbaar is. Tincturen met alcohol hebben een bijna ongelimiteerde houdbaarheid als deze op een droge, donkere plek bewaard worden. Het hoeft niet in de koelkast te staan.

Greenlife Mediplants
Kruidentincturen zijn eigenlijk een soort vloeibare extracten. Greenlife Mediplants tincturen zijn krachtiger geformuleerd dan het reguliere kruid waar het op gebaseerd is. Door de ware essentie van iedere plant te isoleren zijn de werkzame stoffen namelijk vele malen sterker geconcentreerd.

Medicaloil-magazine Roel Leemberg-151217-RL

 

De stichtingen Keuringsraad Openlijke Aanprijzing Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten heeft gedragsregels publieksreclame voor zelfzorggeneesmiddelen, medische (zelfzorg)hulpmiddelen en gezondheidsproducten. Helaas mogen wij vanwege de EU claimverordening (nog) niet volledig uitleggen waarvoor CBD producten gebruikt kunnen worden.