Logo-200
  • Veilig betalen met iDEAL
  • Gratis verzending vanaf €50,00
  • Gratis ruilen en retourneren binnen NL
  • Bespaar tot 70% op aanbiedingen
  • 14 dagen bedenktijd

 

Contact

BioPharMedioil BV
T.+31(0)85-0605447
E. www.info@medicaloil.nl 

Bank: NL17 SNSB 0947 9620 34
BTW-nummer: NL.857476403.B01
Kamer van Koophandel: 68509405

Algemene voorwaarden

Kan CBD-olie Ritalin vervangen?

Ritalin is de merknaam van een medicijn dat wordt voorgeschreven bij ADHD en narcolepsie (slaapzucht). De werkzame stof in Ritalin is methylphenidaat. Dit is een stof die nauw verwant is aan amfetamine. De werking van Ritalin is vergelijkbaar met amfetamine maar is veel minder sterk. De effecten houden ook minder lang aan. In de hersenen zorgt Ritalin voor de afgifte van dopamine en noradrenaline. Ook blokkeert het medicijn de heropname van deze stoffen.

Onderzoek AMC in Amsterdam
Ritalin is een medicijn dat wordt voorgeschreven voor mensen met ADHD, maar ook aan kinderen.  Zo heeft  Ritalin bij kinderen andere effecten dan bij volwassenen. Het lijkt er op dat Ritalin de werking van hersenen bij kinderen voorgoed verandert, ook al zijn ze gestopt met het medicijn. Dat blijkt uit onderzoek van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam.

Onderzoek hersenen kinderen en volwassenen
In het onderzoek werden hersenen van kinderen en volwassenen onderzocht in een  MRI-scan. Deze scans werden eerst gemaakt tijdens het gebruik van Ritalin en nogmaals nadat ze gestopt waren met het medicijn. Bij volwassenen was het effect van het middel toen verdwenen. Bij kinderen zagen de onderzoekers echter nog steeds een verhoogde aanwezigheid van dopamine, het stofje dat vrijkomt in de hersenen bij gebruik van het medicijn.

Minder effectief
Bij mensen met ADHD werken bepaalde gebieden van de hersenen minder effectief. Zogenaamde boodschapperstoffen, de neurotransmitters, zoals dopamine en noradrenaline, zijn minder actief. Door het slikken van Ritalin gaat de doorbloeding in de hersenen sneller. Hierdoor maak je meer dopamine aan en dat onderdrukt de hyperactiviteit. In Nederland gebruiken 126.500 kinderen tussen de 4 en 18 jaar​ methylfenidaat, het geneesmiddel dat in Nederland op de markt wordt gebracht door Ritalin. Het voorschrijven van het medicijn is niet oneindig. De behandeling eindigt meestal tijdens of na de puberteit.

Chemische onbalans in de hersenen
Mensen met  ADD of ADHD kunnen baat hebben bij het gebruik van CBD-olie. Omdat mensen met ADHD moeite hebben met het vasthouden van aandacht, focus en concentratie zullen de symptomen uiteindelijk tot frustratie leiden en een zeer slechte productiviteit. Naaste betrokkenen roepen al snel dat ze hun gedragspatronen moeten veranderen. Helaas, dat is niet zo eenvoudig. ADD of ADHD kan worden toegeschreven aan een diepere probleem: een chemische onbalans in de hersenen.  Elf procent van de schoolgaande kinderen in de Verenigde Staten zijn gediagnosticeerd met ADD/ADHD. Ze zijn gevoelig, doen dingen impulsief, krijgen vaak woede-uitbarstingen, hebben een laag zelfbeeld  en vallen in chronische verveling.


Kinderen met ADHD die CBD-olie gebruiken

Door het gebruik van CBD-olie kunnen deze symptomen aanzienlijk afnemen. CBD-olie (2,5%) werkt tegen ADHD zonder risico op negatieve bijwerkingen, ook bij kinderen vanaf 6 jaar.

1e dag:   1  druppel  's ochtends
2e dag:   1  druppel  's ochtends en 's middags
3e dag:   1  druppel  's ochtends, 's middags en 's avonds
4e dag:   2 druppels  's ochtends + 's middags en 's avonds 1 druppel

5e en volgende dagen de hoeveelheid van dag 4 herhalen en volg het kind in zijn doen en laten.
Het kan twee weken duren voor het duidelijk is of dit voldoende is. Mogelijk eventueel bijstellen.


Het aantal diagnoses stijgt explosief
ADHD kan zich uiten in lichamelijke en geestelijke onrust, beweeglijkheid, luidruchtigheid, impulsiviteit, gebrek aan concentratie en soms hyperactiviteit. Er wordt heel wat af gediagnosticeerd in Nederland en België. Enerzijds is het een vereiste om een juiste behandeling te kunnen bieden, anderzijds is het een zorgelijke ontwikkeling. Het aantal diagnoses stijgt nog altijd explosief. Zo krijgen 3 tot 5% van de kinderen de diagnose ADHD. De meeste ADHD’ers slikken zware medicijnen in de vorm van pillen om hun drukke gedrag te beteugelen.

Medicijnen moeten worden verkocht
Dat medicijnen te vaak worden voorgeschreven is mede te wijten aan de farmaceutische industrie. Wellicht kan je het de farmaceut niet kwalijk nemen. De medicijnen die worden gemaakt willen ze immers ook aan de man brengen. Soms voelen ouders van kinderen zich door de school zelfs onder druk gezet om deze pillen te geven. Als de kinderen deze pillen niet nemen wordt vriendelijk - doch dringend - verzocht te kijken voor speciaal onderwijs.

Diagnostiek en gebruik van Ritalin bij kinderen
Zorgelijk, noemen de onderzoekers deze resultaten. Want dat het medicijn dit soort effecten heeft, was nog niet eerder bekend. Bovendien is onduidelijk wat de gevolgen zijn op de lange termijn. De wetenschappers gaan daarom de kinderen op latere leeftijd nog een keer testen. De onderzoekers pleiten er nu voor, dat er veel zorgvuldiger moet worden omgegaan met diagnostiek en gebruik van Ritalin bij kinderen, totdat meer duidelijk is over de gevolgen van het middel.

Verkrijgbaar bij:  www.goodcareshop.nl/medioil of onze regioconsulenten.
Telefonische informatie: BioPharLifestyle NV 085-79 20 167

Zelfzorgmagazine: 020217/Roel Leemberg-61047-PZN 

 

De stichtingen Keuringsraad Openlijke Aanprijzing Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten heeft  gedragsregels publieksreclame voor zelfzorggeneesmiddelen, medische (zelfzorg)hulpmiddelen en gezondheidsproducten. Helaas mogen wij vanwege de EU claimverordening (nog)  niet volledig uitleggen waarvoor CBD producten gebruikt kunnen worden.