Logo-200
  • Veilig betalen met iDEAL
  • Gratis verzending vanaf €50,00
  • Gratis ruilen en retourneren binnen NL
  • Bespaar tot 70% op aanbiedingen
  • 14 dagen bedenktijd

 

Contact

BioPharMedioil BV
T.+31(0)85-0605447
E. www.info@medicaloil.nl 

Bank: NL17 SNSB 0947 9620 34
BTW-nummer: NL.857476403.B01
Kamer van Koophandel: 68509405

Algemene voorwaarden

Je lichaam uit balans door recreatief THC-gebruik?

Mensen zijn het hele leven op zoek naar balans in hun leven. Een goede balans tussen werk en privé. Kortom: je lekker voelen op je werk gekoppeld aan een goed privéleven, maar ook een vlotte partner en/of  een leuk gezin kan voor een perfecte balans zorgen. Zoeken naar de juiste spirituele balans? Dat is een balans waar we neutraal zijn in een wereld vol goed en kwaad. Het lichaam streeft er dus altijd naar om in balans te zijn.
Er zijn verschillende systemen werkzaam die ervoor zorgen dat je de balans in je lichaam kunt optimaliseren, zoals:

• Het zenuwstelsel
• Het cardiovasculairsysteem
• Het immuunsysteem
• Het ademhalingsstelsel
• Het spijsverteringsysteem

Endocannabinoïde-systeem
Het endocannabinoïde-systeem is een lichaamseigen systeem dat uit cannabisachtige stoffen bestaat. Endo staat in het Latijns voor lichaamseigen en cannabinoïde zijn stofjes die van nature voorkomen in cannabis. Het lichaam maakt dus zelf ook cannabinoïde aan. Het endocannabinoïde-systeem is betrokken bij veel processen in ons lichaam. Het speelt een rol bij de werking van het zenuwstelsel en kan de gemoedstoestand positief beïnvloeden en fungeren als natuurlijke rustgever en ontstresser.

Aansturing hersenfuncties
Het is aangetoond dat het endocannabinoïde-systeem in de hersenen betrokken is bij de door de natuur bepaalde processen in het lichaam, waaronder pijn, hongerig gevoel, bloeddruk en beweging. Er komen steeds meer sterkere aanwijzingen dat het endocannabinoïde-systeem ook een belangrijke rol speelt bij de aansturing van hersenfuncties, zoals: het geheugen, aandacht en impulsiviteit. Het endocannabinoïde-systeem is een subsysteem dat je vindt in de hersenen, organen, bindweefsel, klier en immuuncellen. Het heeft een belangrijke taak in al die systemen.

Homeostase
Het belangrijkste doel is Homeostase, een stabiele en constante toestand tegen de omgeving in een biologisch systeem. De twee belangrijkste homeostatische mechanismen zijn: osmoregulation en regulering van de bloedsuikerspiegel. Kortom: het in evenwicht zijn en houden van alle functies in het lichaam, zoals:  temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling.

Recreatief gebruik
Maar soms raakt het lichaam uit balans. En juist daar kan CBD-olie bij helpen.  Zo is er van THC bekend dat je er high/stoned van wordt. Dit houdt in dat je je lichaam - bij recreatief gebruik -  expres uit balans brengt.  Sommige mensen vinden dat prettig. Omdat THC de eetlust opwekt hebben recreatieve gebruikers van wiet nadien vaak eetbuien. Ze hebben lekkere trek en meer eetlust.

Gemoedstoestand
CBD-olie is dus niet echt psychoactief, maar heeft wel een positief op de gemoedstoestand. Volgens Roel Leemberg heeft onderzoek uitgewezen dat gebruikers van CBD-olie minder last hebben van onrust en angstgevoelens en aangeven beter te kunnen slapen.

Medioil Magazine 230817.1345-RL

 

De stichtingen Keuringsraad Openlijke Aanprijzing Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten heeft  gedragsregels publieksreclame voor zelfzorggeneesmiddelen, medische (zelfzorg)hulpmiddelen en gezondheidsproducten. Helaas mogen wij vanwege de EU claimverordening (nog)  niet volledig uitleggen waarvoor CBD producten gebruikt kunnen worden.