Logo-200
  • Veilig betalen met iDEAL
  • Gratis verzending vanaf €50,00
  • Gratis ruilen en retourneren binnen NL
  • Bespaar tot 70% op aanbiedingen
  • 14 dagen bedenktijd

 

Contact

BioPharMedioil BV
T.+31(0)85-0605447
E. www.info@medicaloil.nl 

Bank: NL17 SNSB 0947 9620 34
BTW-nummer: NL.857476403.B01
Kamer van Koophandel: 68509405

Algemene voorwaarden

De medicinale werking van Cannabis

Cannabis is een plant die verschillende stoffen bevat die een effect hebben op het lichaam en de geest. De meest bekende stoffen zijn THC en CBD, die elk een andere werking hebben. Cannabis kan op verschillende manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld door te roken, te eten of te verdampen. Sommige mensen gebruiken cannabis om medische redenen, bijvoorbeeld om pijn, spasmen, misselijkheid of ontstekingen te verminderen. Dit wordt medicinale cannabis genoemd.

De medicinale werking van cannabis is nog niet volledig wetenschappelijk bewezen, maar er zijn wel veel ervaringen van patiënten die baat hebben bij cannabis als medicijn. Er zijn ook verschillende soorten cannabis die speciaal gekweekt worden voor medicinaal gebruik, met een bepaalde verhouding tussen THC en CBD.

Deze soorten zijn in Nederland verkrijgbaar op doktersrecept bij de apotheek1. De arts bepaalt welke soort het meest geschikt is voor de patiënt, hoeveel hij of zij moet gebruiken en hoe hij of zij de cannabis moet innemen1.

De effecten van cannabis kunnen per persoon en per situatie verschillen. Het hangt af van de dosis, de manier van gebruik, de verwachtingen, de stemming en de omgeving van de gebruiker. Sommige mensen voelen zich ontspannen, vrolijk, creatief of hongerig na het gebruik van cannabis. Anderen kunnen last hebben van onrust, angst, paniek, vergeetachtigheid, duizeligheid, hartkloppingen, misselijkheid of hoofdpijn2.

Het is daarom belangrijk om voorzichtig te beginnen met een lage dosis en het effect rustig af te wachten. Bij het eten van cannabis duurt het langer voordat het effect merkbaar is dan bij het roken of verdampen2.

Cannabis is geen onschuldig middel en kan ook risico’s met zich meebrengen.

Het kan bijvoorbeeld leiden tot afhankelijkheid, psychische problemen, longschade of interacties met andere medicijnen2.

Daarom is het verstandig om altijd eerst met een arts te overleggen voordat je cannabis gaat gebruiken als medicijn. De arts kan je informeren over de mogelijke voor- en nadelen van cannabis en je adviseren over de juiste dosering en toedieningsvorm3. Ook kun je meer informatie vinden op websites zoals Informatiecentrum Cannabis, Drugsinfoteam, Pijn.nl, Wietzaadjes.nl of Apotheek.nl.

Meer informatie:

1. informatiecentrumcannabis.nl 2. drugsinfoteam.nl 3. pijn.nl
4. informatiecentrumcannabis.nl 5. drugsinfoteam.nl 6. pijn.nl 7. wietzaadjes.nl
8. apotheek.nl

Medicaloil-Magazine-220319.1520-MO - Mike Oostland

De stichtingen Keuringsraad Openlijke Aanprijzing Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten heeft  gedragsregels publieksreclame voor zelfzorggeneesmiddelen, medische (zelfzorg)hulpmiddelen en gezondheidsproducten. Helaas mogen wij vanwege de EU claimverordening (nog)  niet volledig uitleggen waarvoor CBD producten gebruikt kunnen worden.